Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Nyaraljunk a mesés Montenegróban

Az Adriai-térség egy másik közkedvelt országa Montenegró, ami sok külföldi turista kedvenc nyaralási célpontja. Az Adria többi országához hasonlóan Montenegró is mesés tájakat, csodaszép tengerpartokat, hatalmas zöldövezeteket, gazdag történelmi múlttal rendelkező óvárosokat és egy színes kultúrát tudhat magáénak, ami nagyon vonzó az odalátogatók számára. A magas hegyek, a tengerparti öblök és sziklákra épült kisvárosok egyedi látványt nyújtanak az érdeklődőknek.

nyaraljunk_a_meses_montenegroban2.jpg

Montenegró látványosságai

Az egyik legnépszerűbb úticél Montenegróban a szépséges Kotori-öböl, amely Európa egyik legszebb öble. És ha már Kotor, akkor mindenképp meg kell említeni Tivatot, mely az öböl része és tele van szebbnél szebb strandokkal. Ugyanakkor itt található az Adriai-tenger egyik legnagyobb kikötője, ahol gyakran luxus hajók és jachtok fordulnak meg. A strandolás után érdemes Tivat óvárosába is ellátogatni.

És ha már Montenegró, akkor a híres Budva sem maradhat ki, mely az ország legismertebb és legnépszerűbb tengerparti városa. Itt is érdemes megnézni a kikötőt, a keskeny utcákkal átszelt óvárost, mely törtélemi korokat elevenít meg a szemünk előtt, középkori templomaival és tereivel. Kávézók, éttermek és ajándékboltok elégítik ki a turisták igényeit, ahol megismerkedhetnek a helyi kultúrával, szokásokkal és mindennapi élettel.

Budva közelében található a Sveti Stefan sziget, mely a magazinok és utazási irodák prospektusainak címlapjáról lehet ismerős sokak számára. Maga a sziget páratlan szépségéről és arról is híres, hogy egy egész luxus szállodakomplexum található rajta. Lélegzetelállító strandokból természetesen itt sincs hiány.

nyaraljunk_a_meses_montenegroban1.jpg

A természet csodái

Az Ostrog sziklákon a magasban található a Balkán egyik leghíresebb zarándokhelye, az Ostrog-kolostor, amely egy szerb ortodox templom. Az egyenes sziklafalba épült kolostor Montenegró kulturális és vallási szempontból is meghatározó szent helye.

nyaraljunk_a_meses_montenegroban.jpg

Montenegró Albániával osztozik a Balkán-félsziget legnagyobb természetes taván, a Skadar-tavon. A hegyekkel és zöld területekkel övezett tó Montenegró legnagyobb nemzeti parkjához tartozik, gazdag élővilággal, természeti és kulturális jelentőséggel bír, emiatt kihagyhatatlan látnivaló.

Ada Bojana mesterségesen létrehozott szigete kedvez azoknak, akik kicsit el szeretnének távolodni a városi zajtól és nyüzsgéstől. Hangulatos tengerpart, változatos helyi ételkülönlegességek és természeti szépségek várják az idelátogatókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr1713867898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása