Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Olaszország bakancslistás látnivalói

A sokak által kedvelt csizma alakú mediterrán ország közkedvelt tengerpartjain kívül minden olyan szemet gyönyörködtető látványossággal meg van áldva, amiről sok ország csak álmodozhat: csodálatos mediterrán klíma, hóval borított magas hegyvidékek, gazdag történelmi múlttal rendelkező városok, melyek ugyanakkor világhírű művészek szülővárosai és a művészet bölcsői. Nem csoda tehát, hogy a híres dolce vita ilyen környezetben miért olyan népszerű és az sem, hogy Olaszország számos látnivalója az UNESCO világörökség részét képezi.

olaszorszag_bakancslistas_latnivaloi1.jpg

Olaszország, az élő történelem hazája

Ha egy kicsit szeretnénk felfedezni az országot a kellemes tengerparti nyaralásunk során, akkor érdemes egy fontossági sorrendet felállítanunk saját igényeinknek megfelelően, hiszen annyi látnivaló van Olaszországban, hogy nagy kihívást jelentene mindent megnézni egy nyaralás keretén belül. Természetesen ott vannak az alap látnivalók, mint a Vatikán, a Pisai ferdetorony, a Colosseum, Velence csatornái, Róma, Nápoly vagy Milánó, de ezeken kívül még mindig rengeteg turistacsalogató olasz vidéket érdemes felírni a bakancslistára.

A Vezúv által „konzervált” Pompeii városa például rendkívül szemléletes módon mutatja be a kétezer évvel ezelőtt élő emberek életét, hiszen a vulkánkitörés után mintha megfagyott volna a város, melyet az ásatásoknak köszönhetően eredeti formájában tekinthetnek meg a turisták.

olaszorszag_legszebb_latnivaloi_2.jpg

Toszkánát tartják Olaszország egyik legszebb vidékének, melynek fővárosa a művészetek méltán híres melegágya, Firenze. A reneszánsz város mindig is a kultúra és a művészetek fellegvára volt, amely gazdag épületeinek és csodálatos környezetének köszönhetően még a filmiparban is népszerűvé vált.

Természeti látnivalók Olaszországban

Az egyik legszebb és legnépszerűbb természeti szépséggel rendelkező olasz vidék a Cinque Terre. Az öt településből álló régió középkori és hegyvidéki hangulatával, sziklás, öblös tengerpartjaival igazi különlegességnek számít Olaszországban. Az egyik legrégebbi város Manarola, melynek szépségét a modern fejlődés hiánya adja, hiszen a vidéket nem lehet autóval megközelíteni.

Az alpesi tóvidék szintén Olaszország legszebb régióihoz tartozik. Itt található a Lago Maggiore, a Lago Garda és a Lago di Como is többek között, melyek Európa legmélyebb glaciális tavai közé tartoznak. Romantikus hangulatú környezete, a luxusvillák és a mediterrán hegyvidéki hangulat turisták sokaságát vonzza be, akik között olyan hírességekkel is találkozhatunk, mint Brad Pitt vagy George Clooney, akik szintén előszeretettel nyaralnak ezen a gyönyörű olasz vidéken.

olaszorszag_bakancslistas_latnivaloi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr1913880878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása