Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Horvátország még mindig népszerű a turisták körében!

A nyári hónapokban sokan döntenek a külföldi nyaralás mellett. Ma már az egzotikus úti célok is megfizethető áron elérhetőek, ám ennek ellenére Horvátország töretlen népszerűségnek örvend a magyarok körében. Nem csak közelsége szól mellette, hanem mindazok a történelmi látnivalók is, melyek szép számmal megtalálhatóak a nagyobb üdülővárosokban.

A természeti adottságok, a remek gasztronómia és persze a páratlan szépségű tengerpartok mind a horvát területek mellett szólnak. Lássuk, mely helyszínek bizonyulnak kihagyhatatlannak akkor, ha a választás Horvátországra esik!

Tengeri orgona Zadarban

zadar-1991278_640.jpg

Zadar a tengeri orgonával és vallási építményeivel hatalmas népszerűségnek örvend. A horvátországi pihenést érdemes úgy tervezni, hogy ezt a várost mindenképpen útba ejtsük. Nem csak nyáron, de az átmeneti hónapokban is remek választás, hiszen ekkor nem kell nagy turista áradattól tartani, és a hőmérséklet is kedvezőbb a városnézéshez. Sértetlen óváros , macskaköves utcácskák és csodaszép tengerparti sétány várja a látogatókat Trogir városában.

Hatalmas hullámok Brac szigeten

bol-838285_640_1.jpg

A tengerparti fürdőzés szerelmesei számára igazi paradicsomnak számít Brac sziget és az annak déli végében megtalálható Bol. Itt egy földnyelv nyúlik a tengerbe, ahol páratlan szépségű strand várja a nyaralókat. Ugyan tömegre lehet számítani, de ettől függetlenül nagyon tiszta és igényes a fürdőhely. Hatalmas hullámai és a tengeri szelek pedig még a legforróbb nyarat is elviselhetővé teszik.

Kék barlang és különleges strandok

sea-2157064_640.jpg

Horvátország rendkívül gazdag szigetvilággal rendelkezik, és a lakatlan, egymás mellett sorjázó szigeteken túl számos olyan is megtalálható partvidékén, mely igazi turista csalogató helyszín. Bisevo szigetnél például egy különleges tengeri barlang található meg, amelynek belsejébe kis hajóval lehet bejutni. A Kék Barlang népszerű kirándulóhely a környéken. Szintén a különlegességek kedvelőinek ajánlott Vis szigeten a Stiniva strand, amely sziklaperemekkel van körülvéve, és tulajdonképpen csak hajóval lehet megközelíteni.

A történelmi látnivalók kedvelői számára Dubrovnik erődjei ajánlottak, melyek azért is kedveltek, mert itt forgatták a Trónok Harca több jelenetét is. Pula római kori amfiteátrummal, és számos nevezetességgel várja a turistákat, ha pedig a tengerparti kikapcsolódáson túl is szeretnénk felfedezni az országot, akkor a Plitvicei tavak mesés világa lehet a legjobb választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr1414067787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása