Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Horvátországi ingatlanok vásárlásával kapcsolatos tudnivalók!
Horvátországi ingatlanok vásárlásával kapcsolatos tudnivalók!

Az elmúlt évekbe az egekbe szöktek az ingatlan árak, nem csak itthon de a szomszédos országokban is. Horvátországban az ingatlanárak kb. 15-20 %-kal is megemelkedtek.

horvatorszagi_ingatlanok_vasarlasaval_kapcsolatos_tudni_valok.jpg

Horvátországi ingatlan vásárlása esetén érdemes pár dolgot figyelembe venni. A szomszédos Horvátország mindig is kedvelt úticélnak számított a magyar turisták körében. Amely cseppet sem meglepő ugyanis nagyon szép tájakkal, kristálytiszta vízzel fogadja az ide érkezőket. Amit viszont ...

A szomszédos Dalmácia főbb városai és látványosságai
A szomszédos Dalmácia főbb városai és látványosságai

Amikor valaki azt hallja, hogy Dalmácia, akkor rögtön tudja, hogy a szomszédos csodás tengerparti térséghez kötheti. A magyar turisták igen nagy szeretettel utaznak a horvát tengerpartra, ugyanis csodás környezet és kristálytiszta víz fogadja őket.

Dalmácia Horvátország egyik legnagyobb turisztikai régiója, amely területén a tengerre eső részen, mintegy 926 kisebb és nagyobb sziget, sziklák és zátonyok találhatóak meg. Ám a tengerparti térségben még ...

Saját sziget az Adrián? Az álom elérhető!
Saját sziget az Adrián? Az álom elérhető!

Horvátország töretlen népszerűségnek örvend a turisták körében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar utazni vágyók még mindig gyakran választják a horvát üdülővárosokat és szigeteket.

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy akár szigetvásárlásra is lehetőség nyílik, ha magunkénak szeretnénk tudni egy paradicsomi földnyelvet.

Trend a szigetvásárlás!

 

Napjainkban világszinten divat lett a szigetvásárlás. Egyre többen döntenek úgy, ...

Horvátország - minden magyar turista közkedvelt paradicsoma!
Horvátország - minden magyar turista közkedvelt paradicsoma!

Nem csak közelsége, hanem páratlan szépségű tájai is népszerűvé teszik Horvátországot a hazai turisták körében. A napfürdőzés és a strandolás mellett azonban a történelem és az építészet szerelmesei is megtalálják számításukat, de a csendes kis halászfalvak is szép számmal megtalálhatóak területén.

Ókori nevezetességek új köntösben

croatia-2900001_640.jpg

Horvátország egyik nagyvárosa Zadar, amely több ezer éves múltra tekint vissza. Ugyan a történelem ...

Miért Horvátország a magyar turisták kedvelt úti célja?
Miért Horvátország a magyar turisták kedvelt úti célja?

Ha sorra vennénk az európai úti célokat, amelyeket a hazai turisták szívesen választanak a nyári időszakban, akkor Horvátország biztosan a vezető helyek egyikét foglalná el. Ugyan a spanyol és az olasz tengerpart szintén népszerűek, de közelségéből adódóan talán éppen Horvátország az, amely elérhető távolságban van autóval is.

national-park-3584633_640.jpg

Korrekt árak Horvátországban

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy horvátországi nyaralás gond nélkül kihozható ...

Horvátország gasztronómiai értékei - ahol nem csak halakat ehetünk!
Horvátország gasztronómiai értékei - ahol nem csak halakat ehetünk!

Horvátország elsősorban a páratlan szépségű tájak és a különleges történelmi látnivalók kapcsán jut eszünkbe. Tény azonban, hogy gasztronómiája is megér egy misét, pláne, hogy abban többféle konyhaművészet is egyesül, ennek köszönve egyediségét.

A horvát konyha egyébként sokban hasonlít az olaszhoz, de persze megvannak a maga sajátosságai, amelyek mindenképpen figyelmet érdemelnek a nyaralás során is. Lássuk, mit érdemes enni akkor, ha a ...

Horvátországban készülsz ingatlant vásárolni? Erre figyelj!
Horvátországban készülsz ingatlant vásárolni? Erre figyelj!

Töretlenül nagy a magyar vásárlók érdeklődése a horvátországi ingatlanok iránt. Bár a tengerparti nyaralók árai 15-20%-kal is nőttek az elmúlt évihez képest, mégis egyre többen vesznek házat a horvát partokon. 20 millió forint alatt a vásárlásra reményünk sem lehet, de ha kezünkben a megfelelő mennyiségű tőke, még akkor is érdemes tisztában lenni néhány fontos részlettel, pl. az építési engedélyekkel és építési területekkel kapcsolatban.

city-3491479_640.jpg

Az ...

Az év egyik legnagyobb fesztiválja Horvátországban: Ultra Europe 2018
Az év egyik legnagyobb fesztiválja Horvátországban: Ultra Europe 2018

Július 6-8. között idén is Horvátországban rendezik meg az Ultra Europe elektronikus zenei fesztivált. A világ leghíresebb DJ-i lépnek fel majd az eseményen, melynek először Split ad otthont, majd pedig Brač-, Hvar- és Vis-sziget lesznek a házigazdái.

concert-1149979_640.jpg

Az elmúlt évben rekordszámú, 150.000-es látogatószámmal lezajlott Ultra Europe-ra idén várhatóan még többen fognak érkezni. Következzen néhány érdekesség a fesztiválról:

1. Nevét a Depeche Mode ...

Horvátország még mindig népszerű a turisták körében!
Horvátország még mindig népszerű a turisták körében!

A nyári hónapokban sokan döntenek a külföldi nyaralás mellett. Ma már az egzotikus úti célok is megfizethető áron elérhetőek, ám ennek ellenére Horvátország töretlen népszerűségnek örvend a magyarok körében. Nem csak közelsége szól mellette, hanem mindazok a történelmi látnivalók is, melyek szép számmal megtalálhatóak a nagyobb üdülővárosokban.

A természeti adottságok, a remek gasztronómia és persze a páratlan szépségű tengerpartok mind a ...

Brač-sziget 2 kihagyhatatlan látnivalója 2. rész
Brač-sziget 2 kihagyhatatlan látnivalója 2. rész

Cikkünk előző részében két csodálatos és kihagyhatatlan látnivalót mutattunk be. A folytatásban is szeretnénk bemutatni ugyancsak két kihagyhatatlan látnivalót mindazoknak, akik Brač-szigetén töltik nyaralásukat.

A szigeten számos érdekes látnivaló található meg, de a cikksorozatunkban felsoroltak talán a leglátványosabbak, így mindenképpen érdemes felkeresni őket egy Horvátországi nyaralás során.

Bol

croatia-2643759_640.jpg

Supetarból Bolba autóval 40 perc alatt ...

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok