Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Az év egyik legnagyobb fesztiválja Horvátországban: Ultra Europe 2018

Július 6-8. között idén is Horvátországban rendezik meg az Ultra Europe elektronikus zenei fesztivált. A világ leghíresebb DJ-i lépnek fel majd az eseményen, melynek először Split ad otthont, majd pedig Brač-, Hvar- és Vis-sziget lesznek a házigazdái.

concert-1149979_640.jpg

Az elmúlt évben rekordszámú, 150.000-es látogatószámmal lezajlott Ultra Europe-ra idén várhatóan még többen fognak érkezni. Következzen néhány érdekesség a fesztiválról:

1. Nevét a Depeche Mode 1997-ben megjelentetett Ultra című albumáról kapta.

2. A fesztivál eredetileg csak egy napos volt, mikor 1999-ben Miamiban megtartották belőle az elsőt. Azóta két naposra, később három naposra, végül pedig hét naposra hosszabbították meg. Ez az egyetlen fesztivál a világon, melynek időtartama így változott az évek során.

3. Az Ultra Records és az Ultra Music Festival két teljesen különböző rendezvény. Az Ultra Records be is perelte az Ultra Music-ot egyedi név jogtalan felhasználása miatt, később azonban sikerült megegyezniük. Azóta egymást kiegészítve működnek együtt a zene világában.

4. Az Ultra Music fesztiválon a látogatók mindig számíthatnak valami meglepetésre. Senkinek sem jutott eszébe pl. hogy 2013-ban Madonna fog kiállni a színpadra.

5. Az Ultra Music fesztivál az egyik legsikeresebb a világon. Elindulása óta már 17 városban van jelen világszerte, mint Bali, Santa Cruz, Tokió, Miami, Ibiza, Hong Kong, Santiago, Manila, Lima, Split, Asunción, Rio, Buenos Aires, Szingapúr, Taipei, Bangkok, Johannesburg.

Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Axwell /\ Ingrosso, Carl Cox, David Guetta, DJ Snake, Galantis, Hardwell, Marco Carola, és Steve Angello az elsőként bejelentett főbb fellépők, melyek mindegyike az ULTRA Europe színpad visszatérő előadója.

A Chainsmokers, Eric Prydz és a Marshmello először lépnek fel itt és a júliusi jubileumi fesztiválra már készülnek. A legendás úttörők, mint Carl Cox és Marco Carola egyaránt visszatérnek az idei fesztivál színpadára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr7414027208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása