Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Horvátországi ingatlanok vásárlásával kapcsolatos tudnivalók!

Az elmúlt évekbe az egekbe szöktek az ingatlan árak, nem csak itthon de a szomszédos országokban is. Horvátországban az ingatlanárak kb. 15-20 %-kal is megemelkedtek.

horvatorszagi_ingatlanok_vasarlasaval_kapcsolatos_tudni_valok.jpg

Horvátországi ingatlan vásárlása esetén érdemes pár dolgot figyelembe venni. A szomszédos Horvátország mindig is kedvelt úticélnak számított a magyar turisták körében. Amely cseppet sem meglepő ugyanis nagyon szép tájakkal, kristálytiszta vízzel fogadja az ide érkezőket. Amit viszont figyelembe kell vennünk, hogy az árak melyekkel dolgoznak, akik igen borsosnak nevezhetőek.

Tehát, ha úgy döntünk, hogy ide szeretnénk befektetni, akkor minimum 20 millió forintra lesz szükségünk ehhez. Ez a pénzen viszont ne számoljuk luxusra, csak egy régebbi, tengertől távolabbi felújításra váló lakásra. Viszont a nagyobb baj nem is ez, hanem az ingatlan piacon jelentkező káosz, amely az elmúlt években eluralkodott.

A horvát illetékesek 2005-ben meghoztak egy új törvényt az építési engedélyekkel kapcsolatban, amely nagyon nagy felfordulást okozott. Ez a törvény főként arra vonatkozik, hogy a tengertől 70 métertől közelebb nem adhatnak ki építési engedélyt. Vagyis hiába tetszik meg nekünk egy csodás ingatlan, melynek balkonjáról már ugrálhatunk is a tengerbe, ha arra már nem tudjuk kiváltani a szükséges engedélyeket.

Ugyanis ebben az országban még ezek a dolgok igen gyerek cipőben járnak, így a legtöbb meglévő épület nem rendelkezik a szükséges dokumentumokkal. Melynek adás-vételkor érdemes tüzetesebben utána járni. Mivel vásárlás esetén ez már nem az eladó terhe, sokkal inkább a vásárlóé. Amely főként akkor jelenthet gondot, ha a vásárló külföldi állampolgár. Tehát mielőtt egy komoly tökét fektetnünk a szomszédos országba, előtte mindig kérjük ki egy szakértő véleményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr5014988106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása