Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

A szomszédos Dalmácia főbb városai és látványosságai

Amikor valaki azt hallja, hogy Dalmácia, akkor rögtön tudja, hogy a szomszédos csodás tengerparti térséghez kötheti. A magyar turisták igen nagy szeretettel utaznak a horvát tengerpartra, ugyanis csodás környezet és kristálytiszta víz fogadja őket.

Dalmácia Horvátország egyik legnagyobb turisztikai régiója, amely területén a tengerre eső részen, mintegy 926 kisebb és nagyobb sziget, sziklák és zátonyok találhatóak meg. Ám a tengerparti térségben még számos helyen szőlő és olajbogyó ültetvények is fellelhetőek, melyek egész Dalmácia térségében fellelhetőek.

croatia-1611128_640.jpg

A térségben mediterrán városok találhatóak, melyek mind egyedi látványosággal és kulturális nevezetességgel várja az ide látogatókat. Split Dalmácia legnagyobb városa. Ahol az UNESCO világörökség része is fellelhető, az 1700 éves Dioklecianus palota. Melyhez egy Dioklecianus nap is párosul, ahol számos koncert és római seregek felvonulása szórakoztatja az ide látogatókat. Szintén az UNESCO által védett Trogir városában a Radovan-kapu, amely kötelező látnivalónak bizonyul.

Ez a műérték a középkori bibliai motívumokkal van díszítve. Amely bejárat a Szent Lőrinc Székesegyház bejáratához. Azok számára akik ide látogatnak nem csak a városnézés és a nyugodt pancsolós napok nyújtanak feledhetetlen élményt, hanem a kalandorok akár raftingolhatnak is. A Cetina folyón Omis városánal a tehetünk szert élménydús raftingra.

Az UNESCO által szintén védett város melyet nem szabad kihagyni, ha ide látogatunk az Dubrovnik. Tulajdonképpen úgy is mondhatjuk, hogy a kultúra városa.

cathedral-505468_640.jpg

A várost 1940 méter fal veszi körül, melynek keretein belül megtalálható a Dózse palota. Amely klasszikus koncertektől vízhangzik az év nagy részében. Ezen felül még Zadar is csodás élményeket nyújthat. Így a kedves turisták biztos nem fognak unatkozni, ha erre a térségre utaznak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr6814988628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása