Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Horvátország - minden magyar turista közkedvelt paradicsoma!

Nem csak közelsége, hanem páratlan szépségű tájai is népszerűvé teszik Horvátországot a hazai turisták körében. A napfürdőzés és a strandolás mellett azonban a történelem és az építészet szerelmesei is megtalálják számításukat, de a csendes kis halászfalvak is szép számmal megtalálhatóak területén.

Ókori nevezetességek új köntösben

croatia-2900001_640.jpg

Horvátország egyik nagyvárosa Zadar, amely több ezer éves múltra tekint vissza. Ugyan a történelem során számos vereséget elszenvedett, de idővel megújult, és ma már előnyére fordította mindazokat az eseményeket, melyekből újra és újra fel kellett állnia. Pula a kulturális rendezvények szerelmeseinek körében kedvelt, hiszen az itt megtalálható amfiteátrum nyáron számos szabadtéri rendezvénynek és fesztiválnak ad otthont. A különleges környezeten túl a fürdőzési lehetőség is vonzza a turistákat.

Történelem és természet

split-2274113_640.jpg

Az ókor történelem és a monumentális épületek rajongói számára Split ajánlott, ahol Diocletianus Palotáját nem érdemes kihagyni a felkeresendők sorából. Bár sokáig üresen állt, volt, hogy a barbár támadások elől menekültek a lakók ide, ma pedig már számos étterem, üzlet és luxuslakás is helyet kapnak itt. A festői tájak és az egyedülálló hangulat szerelmesei számára Rovinj ajánlott. A meredek utcácskák, a csónakbérlési lehetőség és a tagolt partszakasz elképesztő látványt nyújtanak együtt.

Luxus és elegancia: ez Opatija!

Opatija városát legtöbben csak elegáns villáiról, valamint luxus színvonalú épületeiről ismerik. Nem véletlen nevezik gyakran a horvát Monte Carlonak is, és valljuk be, ebben valóban van is valami igazság. Pálmafákkal, babérfákkal övezett sétányok, luxushotelek, villák és remek strandok várják a turistákat a lenyűgöző városkában.

Dubrovnik, a leginkább frekventált terület

Az Adria egyik legnépszerűbb városa Dubrovnik. A fallal körülvett város egykoron a tengeri kereskedelemben töltött be központi szerepet. Építészeti remekművek, szobrászat, vallási épületek, kolostorok, lélegzetelállító szökőkutak és múzeumok egyaránt jelen vannak itt, de a tenger szerelmesei is megtalálják számításukat. Remek úti cél, amellyel biztosan nem lőhetünk mellé.

Horvátország ismert és híres városai nem véletlen nyerték el a turisták kedveltségét. A tenger közelsége, a számos szabadidős program egyébként nem csak nyáron, de az év egyéb időszakaiban is kitűnő választásnak bizonyul.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr4114191153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása