Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Miért Horvátország a magyar turisták kedvelt úti célja?

Ha sorra vennénk az európai úti célokat, amelyeket a hazai turisták szívesen választanak a nyári időszakban, akkor Horvátország biztosan a vezető helyek egyikét foglalná el. Ugyan a spanyol és az olasz tengerpart szintén népszerűek, de közelségéből adódóan talán éppen Horvátország az, amely elérhető távolságban van autóval is.

national-park-3584633_640.jpg

Korrekt árak Horvátországban

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy horvátországi nyaralás gond nélkül kihozható annyiból, amennyibe a hazai wellness hotelek kerülnének hasonló időtartamra. A horvát apartmanok és hotelek között mindenki megtalálhatja azt a típust, amely elvárásainak megfelel, s akár tengerre nyíló, minden luxust kínáló szállodaláncok közül is lehet választani.

vespa-517227_640.jpg

Foglalhatunk utazási irodán keresztül, de több olyan weboldallal is találkozhatunk, amelyek a foglalás lehetőségét kínálják. Akár saját magunk is megszervezhetjük a pihenés minden napját, de érdemes a spontán programoknak is lehetőséget adni, hiszen a horvát tengerpart különleges helyeivel mindenkit magával ragad.

Történelem és kultúra

Tagolt tengerpart és megannyi sziget várja a víz és a napfény szerelmeseit Horvátországban. Akadnak olyan területek is, amelyek kizárólag vízi úton közelíthetőek meg, és rendszerint szerveznek kirándulásokat egyetlen nap erejéig.

A programlehetőségek száma természetesen nem merül ki a tengerparti fürdőzésben, hiszen Horvátország történelmi nevezetességekben és vallási jellegű épületekben igen gazdag. Bár a nyári forróságban a városnézés kevésbé kellemes, de ha például utószezonban utazunk, akkor nem csak pénzt, de a turistaáradat és a meleg miatti idegeskedést is megspórolhatjuk.

Kulináris élmények a nyaralás alatt

A horvát gasztronómiában mindenki megtalálhatja azokat a fogásokat, amelyek igazán közel állnak hozzá, és érdemes betérni a helyi kis vendéglőkbe, ahol tradicionális ételeket kóstolhatunk, autentikus környezetben. Persze a tengerparti éttermek helyben sült halféléi is remek választásnak bizonyulnak, de akár egyéb tengeri étkeket is kóstolhatunk meglepően kedvező áron.

a_horvat_izvilag_2.jpg

Az olyan nyüzsgő városok mellett, mint például Trogir, megtalálhatóak az idegenforgalmi kínálatban egészen apró halászfalvak is, amelyek alkalmasak arra, hogy betekintést nyerhessünk a helyiek mindennapjaiba. Nem csak idén, de várhatóan az elkövetkező évben is sokan teszik majd le a voksot Horvátország mellett, amely egyébként nem csak nyáron mutatja csodás arcát.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr8914191035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása