Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Horvátország turistamágnes helyei a pandémia ellenére sem veszítettek népszerűségükből

A horvátországi turizmus a pandémia világszintű tombolása ellenére is virágzik. Ezt a meglátást erősíti meg az a kimutatás, mely szerint: a júliusi időszakban több mint kétmillió pihenni vágyó külföldi látogatott el a turistamágnes országba, az Adriai-tenger partján tervezett feltöltődés reményében.

Ezen adatok fényében – a horvát turisztikai bizottság megerősítésében – kijelenthető, hogy az elmúlt év turisztikai csúcsidejéhez (július-augusztus) képest mindez több mint 50 százalékos növekedést jelent.

horvatorszag_turistamagnes_helyei_a_pandemia_ellenere_sem_veszitettek_nepszerusegukbol.jpg

A jelenleg mindenki által ismert válságnak ezidáig nem sikerült gátat gördítenie a horvát turizmus útjába. Kristjan Stanicic, a horvátországi turisztikai bizottság igazgatója egy sajtóközleményben, nemrégiben elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ország ne veszítsen népszerű és biztonságos turisztikai célpont mibenlétéből.

Az előrejelzések szerint, amennyiben a körülmények nem mutatnak változást rövid időn belül: nagy esély van arra, hogy ezek a pozitív tendenciák továbbra is felfelé íveljenek.

Lévén, hogy az ország bruttó hazai termékének (GDP), mintegy 20 százalékát a turizmus teszi ki, Horvátország gazdasága nagyban függ attól, hogy mindez az elkövetkező években se változzon negatív irányba.

A koronavírus-járvány megfékezése okán életbe léptetett óvintézkedések betartása (felelősségteljes viselkedés, fizikai távolság, maszkviselés, fertőtlenítés) alapvető annak érdekében, hogy a gazdasági előrejelzések ne csökkenjenek.

summer-fun_t20_grk3p1.jpg

A legtöbb turista leginkább az Isztriai-félszigetet (mintegy 200ezer), a Nyugat-Horvátországban elhelyezkedő Tengermelléki-fennsíkot (160ezer), Split-Dalmácia megyét (150ezer), valamint Dalmácia fővárosát: Zárát (Zadar) célozza meg.

Az öt leglátogatottabb hely az Isztriai-félszigeten, valamint a Kvarner-öbölben található: Rovinj, Medulin, Umag, Crikvenica, valamint Mali Lošinj.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr2916171166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása