Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

A szépséges Zára: egy fantasztikus kisváros a dalmát tengerparton

Van egy olyan helyiség Horvátországban, amelyet sokan nem ismernek kellőképpen turisztikai szempontból, pedig talán még Dubrovnik óvárosánál is csodálatosabb. Mindenképp érdemes meglátogatni a sósvízi tavait, az építészetét, a fantasztikus színeit és a strandját vagy a közeli vízeséseket.

a_szepseges_zara_egy_fantasztikus_kisvaros_a_dalmat_tengerparton.jpg

Zára (Zadar) városát gyakran a dalmát kapunak is nevezik és nem véletlenül. Ez egy gyönyörű város, ahol a szelíd pasztell színeket összekeverve néhány merészebb árnyalattal vagy az utcák csiszolt márványzata elragadtat mindenkit, aki erre jár.

Bár Zára a régió egyik legnagyobb helye, az óváros kicsi és könnyen járható. Rengeteg itt is a turista, de meg sem közelíti Dubrovnik szintjét a számuk, ahol napközben szinte harcolni és tolakodni kell az óvárosba özönlő nép-rengetegben. 

Zára is hemzseg a szállodák és apartmanok sokaságától, valamint szép éttermeket és bárokat látogathatsz meg, ugyanúgy mint bármelyik Horvát városban, de mégis Zadarnak megvan a saját jellegzetes varázsa, sőt saját repülőtere is van - igaz aprócska, de szuper könnyű ide utazni Zágrábból vagy Splitből.

Az egyik olyan dolog, amely távol tarthatja a turistákat, az a tény, hogy Zadarnak nincs homokos tengerpartja. Azonban könnyen megközelíthetők a közeli strandos szigetek különösen, ha autót is bérelsz.

Ezt ne hagyd ki, ha Zárában jársz!

ezt_ne_hagyd_ki_ha_zaraban_jarsz.jpg

Zára csodálatos vízparttal rendelkezik, amelyet a tengeri orgona és a napsütés a nap csúcspontjává teszi. A tengeri orgona egy hangszer, amelyet a hullámok hajtanak, minél magasabb a hullám, annál hangosabb és intenzívebb a zene. 

Zadarban ugyancsak megtalálhatók a római korból származó romok és a gyönyörű templomok. Néhány UNESCO bennfentes úgy gondolja, hogy Zára hamarosan a legújabb világörökséggé válik. A listán szerepel számos ország is, de Zára tűnik a legvalószínűbbnek.

A Zadari Régészeti Múzeumot is érdemes meglátogatni, hiszen hihetetlenül jól megőrzött tárgyai vannak. Javasoljuk, hogy a nap legforróbb időszakában menj, mert a légkondi aranyat ér ilyenkor. 

Összességében elmondható, hogy a város, amely a dalmát tengerparttól északra van, nagyon méltó az itt eltöltött időre és azt javasoljuk, hogy legalább 2 vagy 3 napot tölts a város felfedezésével, majd még egy további napot szánj a Nemzeti Park meglátogatására, plusz egy hajókirándulásra is, hogy teljes legyen a nyaralás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr7515719912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása