Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Az adriai térség éghajlata

Hamarosan itt vannak a tavaszi hónapok, amikor minden korábbinál több időt töltünk a szabadban. Ekkortájt gyakran kirándulunk, és a magyarországi tájakon túl a szomszédos országokba is sokszor látogatunk. Ha sorra vennénk a nyaralás kapcsán legtöbbször választott országokat, akkor Horvátország és az Adriai –tenger térsége garantáltan vezető helyet foglalnának el. 

dubrovnik-city-2236067_640.jpg

A tagolt, sziklás tengerpart mellett homokos szakaszokkal is találkozni a térségben, így a családdal utazók számára is ideális lehet a terület. De mégis milyen éghajlat jellemzi a horvát és az olasz tengerpartok vidékét?

Az adriai térség éghajlata a tengerparti részeken mediterrán. A nyarak szárazak és forróak, telente pedig nem kell komoly mínuszokra számítani, ugyanis a hideg hónapok enyhék, csapadékosak. A nyári időszakban tehát kifejezetten érdemes például a horvát üdülővárosok mellett dönteni, ugyanis a hőmérséklet gyakran 38 fok környékén mozog.

bol-838285_640.jpg

A tenger hűs felüdülést kínál a körülbelül 26 fokos hőmérsékletével. Nem véletlen, hogy nyáron, főként a főszezonnak számító júliusban és augusztusban sokan választják a horvát tengerparti városokat, településeket. A fürdőzéssel teli napok mellett azonban aktív kikapcsolódással is tölthetjük időnket Horvátországban, hiszen vízi sportok és történelmi látnivalók is akadnak itt szép számmal.

Akár utó-vagy előszezonban is érdemes felkeresni az országot, ilyenkor ugyanis még biztosan nem kell turisták áradatával megküzdeni. A március már csodaszép napsütéssel indul, s bár néha egy-egy zápor előfordulhat, de ettől függetlenül a tavasz éppen úgy remek választás az Adria felkeresésére, mint az utószezonnak számító ősz hónapok.

montenegro-2823683_640.jpg

Amennyiben télen keresnénk fel az Adriai-tenger térségét, akkor meleg holmit ne felejtsünk magunkkal vinni. Bár a hőmérséklet nem igen esik ilyenkor nulla fok alá, de mivel erős lehet a szél, ezért ne felejtsük el a télies ruházatot. A terület egyébként nem csak főszezonban csodaszép, hanem az év bármely időszakában.

A hazai nyarak ugyan gyakran a mediterrán tengerpartok világát idézik hőmérséklet tekintetében, ám a tenger felől érkező frissítő széllel és persze a páratlan látvánnyal össze sem hasonlíthatóak a magyar nyaralóhelyek. Az Adria nem véletlen vonz minden évben sokakat, ugyanis gazdag idegenforgalmi kínálattal, remek klímával és sokféle izgalmas látnivalóval várja a turistákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr9313686960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása