Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Hétvégi kirándulás Horvátországban - top 3 kirándulóhely

Külföldi kirándulóhelyet keres? Ugyan hazánk is szebbnél-szebb tájakkal várja a turistákat, de ha idegen kultúrával, gasztronómiával és látnivalókkal ismerkednénk, akkor érdemes határainkon túlra utazni. Horvátország nem csak a nyári hónapokban bizonyul ideális választásnak, hanem a tavaszi és őszi hetekben is.

Lássuk, melyik az a három leginkább kedvelt kirándulóhely, amellyel biztosan nem lőhetünk mellé utazásszervezés során! Külföldi kirándulóhelyet keres? Ugyan hazánk is szebbnél-szebb tájakkal várja a turistákat, de ha idegen kultúrával, gasztronómiával és látnivalókkal ismerkednénk, akkor érdemes határainkon túlra utazni. Horvátország nem csak a nyári hónapokban bizonyul ideális választásnak, hanem a tavaszi és őszi hetekben is. Lássuk, melyik az a három leginkább kedvelt kirándulóhely, amellyel biztosan nem lőhetünk mellé utazásszervezés során! 


1. Plitvicei-tavak a természet szerelmeseinek 


A Plitvicei-tavak nyújtotta környezet lélegzetelállító látványt ígér. A zöld és kék színekben pompázó nemzeti parkban a türkiz tavak, hatalmas vízesések, vízbeérő fák és páratlan tájak várják a természet szerelmeseit. A terület 1979 óta az UNESCO védettségét is élvezi, ráadásul vízesései a világ tíz legszebbje közé tartoznak. A tíz tó körülbelül 190-200 vízeséssel társul, közöttük pedig hidakon, fából készült járdákon sétálhatnak a turisták.

plitvice-lakes-1925269_640.jpg

Akár meg is mártózhatnak az ide érkezők, de ha úgy tartja kedvük, hajóra szállhatnak, hogy a nagyobb távolságokat így hidalják át. A területen egyébként 156 méteres szintkülönbség tapasztalható, de ez tulajdonképpen fel sem tűnik a turisták számára, hiszen lépten-nyomon szemet gyönyörködtető látványban van részük. A fényképezőgépek garantáltan folyamatosan kattognak majd a területre érkezve, és a gazdag növény-és állatvilág is magával ragadja a turistákat. A vadregényes környezet azonnal magával ragja az embert, és visszatérésre csábítja. 


2. Zadar, a háromezer éves múlttal bíró üdülőváros


Nem csak a nyári forróság idején érdemes felkeresni Zadart, hanem tulajdonképpen bármikor az évben. A város Dalmácia kapujaként ismert, és háromezer éves történelmi múlttal rendelkezik. Óvárosa egy keskeny félszigeten helyezkedik el, és itt találhatóak azok a látnivalók is, melyeket nyáron turisták ezrei fedezik fel. Talán ezért is érdemesebb kirándulási jelleggel a tavaszi hónapokat választani, ekkor ugyanis még biztosan nem kell a turisták áradatával megküzdeni.

zadar-2864250_640.jpg

Az óváros szűk utcácskákkal, múzeumokkal, műemlékekkel és templomokkal rendelkezik, de persze nem mehetünk el a számos hangulatos kávézó, cukrászda és étterem mellett sem. Zadar egyébként látványos stranddal is várja az oda érkezőket, mely kavicsos, homokos és betonnal kiépített részekkel is szolgálja a pihenést. Nem csak romantikázásra vágyók számára ajánlott a város nevezetessége, az úgynevezett „zenélő lépcső”. Ez tulajdonképpen egy különleges víz alatti orgona, amelyet a hullámok szólaltatnak meg a lemenő nap fényében. 


3. Dubrovnik a kultúra rajongóinak 


Ugyan eléggé délre fekszik Dubrovnik, mégis egyszerűen és viszonylag gyorsan megközelíthető akár autóval is. A Dél-Dalmácia kulturális központjaként számon tartott város mediterrán hangulattal és rengeteg látványos programmal várja a vendégeket. Az ősi városfalak, a pálmafák és a színes virágok egyvelege egészen különleges hangulatot teremt már a tavaszi hónapokban is. A történelmi városközpont egyébként az UNESCO által 1979-ben a Világörökség részévé nyilvánított lett.

croatia-725452_640.jpg

A várfal tetejéről az egész környék kiválóan belátható és páratlan panoráma nyílik a tengerre is. A közelben található a Lokrum névre hallgató sziget, ahol botanikus kerttel, kolostor romokkal és akár nudista stranddal is találkozhatnak a bátrabbak. A város ad otthont a Dubrovniki Nyári Játékoknak, amely július közepétől egy hónapon keresztül tart. Ilyenkor a városba látogatók számos szabadtéri koncert és színházi előadás közül válogatnak, amely hozzáad még egy hatalmas pluszt Dubrovnik turisztikai vonzerejéhez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr7613687038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása