Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Az olasz Adria népszerű üdülői

Bár az Adriai-tengerről a többségnek Horvátország jut eszébe, az olasz térségben is vannak olyan partok és látnivalók, melyekre érdemes időt szánni. Nem véletlenül „sajátította ki” Horvátország szinte teljesen az adriai térség jelzőt, hiszen sokkal több turistát vonz be, mint az olasz, sokkal nagyobb a pezsgés arrafele és jobban virágzik a turizmus. Az olasz partok előnye azonban az, hogy a családi kirándulások számára ideálisabbak, nyugodtabbak. A víz sekélyebb és fokozatosan mélyül és a legtöbb helyen nincs akkora éjszakai élet, mint a horvát térségben. Tehát aki kisgyerekkel indul nyaralni, az inkább az olasz részre menjen, a fiataloknak pedig a horvát partszakasz ajánlott inkább.

az_olasz_adria_legnepszerubb_uduloi.jpg

A leglátogatottabb olasz üdülőhelyek

Közelségük miatt a magyarok körében leginkább az észak-olaszországi térség üdülői a népszerűbbek és szerencsére a térség bővelkedik is a kisebb-nagyobb üdülővárosokban. Bármelyiket nézzük is ki úticélnak, mindenhonnan könnyen megközelíthetőek a híres középkori olasz látnivalók is. Lássuk, melyek ezek.

Lignano

Az ide érkező turisták mindegyike megtalálhatja a neki megfelelő szálláshelyet és kikapcsolódási lehetőséget, hiszen a luxus szállodáktól a sátras kempingekig minden van itt, nem beszélve a homokos tengerpartról és a számtalan vízi sportolási lehetőségről. Kisgyerekes családoknak ideális, nemcsak a part minősége, hanem az ott található csúzdapark miatt is.

Caorle

Akit vonz a történelem, de szeret a parton heverészni is, valamint a kulturális és gasztronómiai élvezeteinek is hódolna, az látogasson el Caorle-ba, ahol mindezt egy helyen megteheti. Kétezer éves óvárosával és sikátoraival Velencét idézi, mely egyébként sincs messze tőle.

az_olasz_adria_legnepszerubb_uduloi2.jpg

Bibione

Ez a város szintén közkedvelt a magyar utazóközönség köreiben. Aki napközben kikapcsolódásra vágyik, azután pedig szereti belevetni magát a pezsgő éjszakai életbe, annak tökéletes választás Bibione. Olaszország leghosszabb strandjával, homokos partjával és mozgalmas belvárosával évről-évre nagy közönségnek örvend.

Aki tehát szereti az olasz hangulatot, kultúrát, konyhát és tengerpartot, és természetesen az Adriát, annak mindenképp ajánlott az említett helyek valamelyikét meglátogatnia, hiszen ott testközelből szemlélheti, érezheti és élheti át az olasz mentalitást, kikapcsolódást és feltöltődést.

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr1013718866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása