Adria híradó

Hasznos információk az Adriai-tengerről és környékéről

Albánia, az Adria felfedezésre váró kincse

Türkizkék tenger, fehér homok, magas hegycsúcsok, barlangok – ilyen és hasonló természeti szépségeket rejt magában Albánia, az Adriai-tenger dél-keleti csücskében bújkáló mediterrán ország. A hely szépségét még csak mostanában kezdik felfedezni a turisták, ezért nincsenek túlzsúfolt tengerpartok és szállodák. A csendes nyugalomra vágyók számára tökéletetes nyaralási célpont.

albania_az_adria_felfedezesre_varo_kincse2.jpg

Mi vár ránk Albániában?

A tengerpartokon kívül Albánia bővelkedik számos nemzeti parkban, történelmi óvárosokban és természeti kincsekben, melyek közül sokat az UNESCO világörökségnek nyilvánított. Ilyen például az időszámításunk előtti időkból fennmaradt Butrin romvárosa, vagy az ezerablakú, hegyoldalba épült Berat nevű kisváros.

A túrázni vágyók meglátogathatják a tengerparti kilátással szolgáló Llogara Nemzeti Parkot, a híres Kék szem-forrást vagy a Balkán-félsziget legmélyebb tavát, az Ohridi-tavat, melynek átlagos mélysége 155 méter. A Karaburun-félsziget, ami Albánia legnagyobb félszigete, rengeteg, a turisták számára is látogatható barlangot rejteget.

Aki pedig inkább a pezsgő városi mindennapokat szeretné megtapasztalni, annak mindenképp el kell látogatnia a fővárosba, Tiranába, ahol múzeumok, mecsetek, tradicionális épületek és éttermek gondoskodnak arról, hogy testközelből ismerhessük meg a helyi történelmet és kultúrát. Ilyen a város szimbóluma, az óratorony, a Nemzeti Történelmi Múzeum, az Et’hem Bey mecset, mely az ország legszebb mecsetének számít és a Sali Shijaku ház, melyben az albán építészettel és művészettel ismerkedhetünk meg.

albania_az_adria_felfedezesre_varo_kincse4.jpg

Az albán riviéra

Albániában valóban olyan a tengerpart, mint amit képeslapokon látni: fehér homokos partok, pálmafák és napsütés. A legnépszerűbb üdülőhelyek közé tartoznak a Ksamil-szigetek, Dhërmi, Borsh, Lukova, Saranda és Vlora partjai.

Mind közül a legszebb Ksamil, amit az albán Bora Borának neveznek hasonlóan elkápráztató szépsége miatt. A hely különlegességét a környező kicsi szigetek is fokozzák, melyek könnyen megközelíthető zöld oázisokként lebegnek a tengeren. Ezen kívül népszerű a Dhërmi partszakasz, mely egyben a leglátogatottabb is. Azonban aki szivesen elkerülné a tömeget, az felfedezőútra indulhat, hiszen a környéken sok kisebb, de annál szebb és csendesebb öböl található.

Érdemes tehát Albániát is felvenni a nyaralási célpontok listájára, hiszen egyelőre még kimerítetlen szépségeket rejteget a kalandvágyó turisták számára.

albania_az_adria_felfedezesre_varo_kincse.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adriahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr8513803200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2018.05.25. 09:12:32

A Riviéra már a Jón-tenger. Teljesen más hangulatú, mint az Adria. De valóban, Albánia felfedezésre váró kincs. :)

Adria híradó

Az adriai-térséget körülölelő hírek, érdekességek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása